Jeroen Vinck

Redacteur voor MIBe   |   PT, DIP. MDT, OMI, CMP, 

Jeroen zijn fascinatie voor het menselijke bewegen bracht hem naar de studie kinesitherapie. Hij studeerde af in 2008 aan de toenmalige Provinciale Hogeschool Limburg.

Vanuit zijn interesse voor wetenschap, startte hij zijn loopbaan als wetenschappelijk onderzoeker aan het Erasmus MC in Rotterdam. Al snel bleek dat hij naast zijn wetenschappelijk onderzoek, klinisch werk wilde verrichtten.

In een multidisciplinaire groepspraktijk ontdekt hij de charme van het vak en bekwaamde zich verder in de behandeling van klachten aan de wervelkolom. Hiervoor volgde hij opleidingen in binnen en buitenland en bekwaamd zich in de manuele therapie. In 2012 komt hij voor het eerst in contact met MDT, hij volgt het hele opleidingstraject. In 2018 behaalt hij het Diploma MDT. Hij blijft echter steeds op zoek naar een breder perspectief en volgt hiervoor opleidingen in coaching en psychologie.

Jeroen is mede eigenaar van een groepspraktijk in België.

Naast zijn activiteiten in de praktijk is Jeroen een voorstander van het delen van vakkennis. Hij neemt de jonge collega's onder zijn vleugels en coacht hen in de start van hun carrière. Bij regelmaat werkt hij klinisch mee aan onderzoek.

x