Axel De Coster

Schrijver voor MIBe   |   PT, Cred. MDT, MT

Axel behaalde zijn masterdiploma fysiotherapie in 2016 aan de HEPH Condorcet Charleroi. In 2018 rondde hij zijn opleiding af met een diploma manuele therapie.


Als gevolg van deze koers mist Axel een structuur in de evaluatie van zijn patiënten, hij is op zoek naar een aanpak die hem een duidelijk proces biedt. Hij begon zijn McKenzie-opleiding in 2018 in België. Hij vond in deze aanpak de werkmethode die hem de precisie en het comfort gaf die hij zocht tijdens zijn beoordelingen, maar ook tijdens de follow-up sessies met deze patiënten. Hij zette daarom zijn MDT-opleiding voort en werd in 2020 gecertificeerd.
Omdat hij echt gepassioneerd is door de McKenzie-methode, besloot hij zijn opleiding te verdiepen door zich in te schrijven voor het International Diploma in MDT (Dip. MDT), waarmee hij in februari 2022 is begonnen.


Intussen schreef hij zich in voor een opleiding in patiëntencommunicatie, motiverende gespreksvoering, patho-anatomische diagnose van lumbale en schouderpijn en tendinopathiebeheer.


Vandaag schrijft Axel ook artikels op de McKenzie Institute Belgium Blog.

x