Drag to Reposition
Move Up or Down to Reposition

Wat denken artsen over de MDT method?

Dr. Ellen Jassen is arts in fysische geneeskunde en revalidatie in het Brugmann ziekenhuis. Ze zorgt voor gehospitaliseerde patiënten die revalidatie nodig hebben na een orthopedisch of perifeer zenuwprobleem. Daarnaast doet ze ook consultaties in algemene fysische geneeskunde en diabetes voet consultaties. 

Een team van artsen en kinesisten hebben de Mckenzie opleiding gevolgd en passen deze methode toe bij patiënten met rugklachten. Dr. Jansen ziet verschillende voordelen om als arts meteen de methode toe te passen bij patiënten met nek- en rugpijn of uitstraling naar armen of benen.

Het geeft haar een andere klinische benadering en ze kan de patiënt een eerste behandelmethode meegeven die niet-medicamenteus is en die de patiënt zelf kan uitvoeren. 

Het is wel belangrijk dat de patiënt nadien snel door een kinesist wordt opgevolgd om te zien of de methode effectief is. Dr. Jansen kan nu beter doorvragen en uitzoeken welke MDT-methode de patiënt al heeft gekregen. 

Ze merkt ook dat patiënten soms niet weten hoe ze de oefeningen correct moeten uitvoeren en hoe frequent. Op die manier kan ze de patiënt feedback geven en helpen met het verbeteren van het laatste deeltje pijn dat er nog rest. Dr. Jansen raadt bijna al haar patiënten met nek- en rugpijn de MDT-methode aan, zowel in de acute fase als bij langdurige klachten.

 

Zie de volledige testimonial van Dr. Janssen 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Globally recognised as a leading treatment for back, neck and extremities disorders.